Uszanowanko Panowie i Panie Słowem wstępu : Jestem Łukasz . Szukam porady dotyczącej treningu ,oceny owego oraz ocenu dobranych suplementów . Porad dotyczących żywienia ,ogólnie przygarnę każdą wiedzę jaką dostanę. Nie mówię od razu że bezkrytycznie . :) No to zaczynamy: -Wiek : 21 lat - Wzrost: 176cm - Waga : 78.5 kg - Waga planowana : [...]
wiek- 24 waga- 86 plec- M trening- masa, 4 razy w tygodniu suplementacja- rano centrum+omega-3; wieczorem omega-3 cel- redukcja tkanki tluszczowej przy niewielkiej utracie masy miesniowej B/T/W/kcal - obliczone na podstawie dziennika vital max: 190/112/256/2800 2,2g/kg / 1,3g/kg / 3g/kg DIETA(podane wartosci moga sie nieznecznie roznic od tych [...]
[...] mięsa (pierś z kurczaka, indyka (całe lub mielone z którego można robić smaczne kotleciki w przyprawach ..pod przykrywką na patelni z małym dodatkiem wody)..., może być wołowina,cielęcina) zrobionego na patelni teflonowej bez tłuszczu z delikatnym dodatkiem wody lub specjalnym sprayu do smażenia do kupienia w każdym sklepie z odżywkami dla [...]
[...] napojów gazowanych mleko pijemy tylko, jeżeli nie mamy problemu z tłuszczem oraz z trawieniem laktozy Teraz jeszcze coś równie ważnego: Źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby (makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk), jaja, twaróg chudy Źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb [...]
Zakładam ten temat ze względu na brak szerokich informacji na tym forum w temacie Candidy a mogę pomóc wielu osobom : ) ____ Cierpisz na chroniczne zmęczenie ? Czasem nie chcę Ci się żyć, masz stany depresyjne, wieczny trądzik, bóle stawowe, refluks, ogólne problemy trawienne, bóle głowy, tracisz ambicje, masz wahania nastroju, czujesz jakbyś [...]
[...] odpowiednich patelni teflonowych. Procesowi smażenia powinno być poddawane tylko mięso wysokogatunkowe, o małej zawartości tkanki łącznej ścięgien i powięzi, jak chuda wołowina, cielęcina, drób i ryby. Jest to zabieg termiczny zbyt krótki, by mógł uporać się z nietrawionymi fragmentami mięsa i doprowadzić do ich zmiękczenia. Smażąc, produkt [...]
Witam! Zapoznalam sie wstepnie z forum i stwierdzilam, ze to dokladnie to czego szukam, wiec postanowilam sie przylaczyc. Prosze wszystkich o wybaczenie mi, jezeli tresci postow beda wydawac sie chaotyczne - bede nad tym pracowac. Wiec na poczatek ankieta: Wiek : 26 Waga : 58 Wzrost : 164 Obwód w biuście(1) : 81 Obwód pod biustem : 70 Obwód talii [...]
[...] ze wszystkim, zupy, sałatki Co jako przekąskę : nie jadam Co jako deser : nie jadam Ograniczenia żywieniowe : uczulenie na mięso czerwone, baranina, wieprzowina, cielęcina, wołowina, uczulenie na nabiał, szczególnie mleko i jajka (jem, ale jak się przebiałczę to muszę przestać na jakiś czas i potem jem znowu, pije czasem mleko 0,5% bo mam po nim [...]
[...] powinieneś jeść co najmniej 400 gramów wysokiej jakości protein dziennie. Gdy przybierasz na wadze staraj się pozyskiwać białko przede wszystkim z pokarmów takich jak chuda wołowina i wieprzowina, jajka, chudy kurczak i indyk, łosoś i tuńczyk z wody. Kotlety jagnięce nie są najgorsze, ale mają większą zawartość tłuszczu niż kotlety wieprzowe. I [...]